Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dimecres, 29 de juny del 2011

Matthew Tree sobre el #9juliol: 'Sense la independència política no tindrem un futur que valgui la pena'


1-Després de les consultes, creus que és necessari tornar a sortir al carrer?
 
Sí, sembla que els que aparentment ens representen s'han oblidat de les consultes, de la manifestació de l'any passat: de tot.

2- Què et suggereix el lema: Pel nostre futur, Independència
 
Entenc que vol dir: sense la independència política, cap de nosaltres no tindrà cap futur que valgui la pena. Que més aviat, dic jo, és una constatació d'un fet inevitable, que no pas una declaració de principis.

3- Què creus que ens aportarà la independència?

La proliferació de tot de mitjans en català ara inexistents (incloent-hi els vídeojocs violents etc.); un descans permanent dels insults i amenaces que ens arriben puntualment de l'Espanya monolingüe estant (o una part d'ella); una pau mental que ens permetrà parlar, llegir, escriure, cantar i blasfemar en català - els que ho vulguem fer - sense la por de ser qualificats de nacionalistes; l'absència de la Renfe; l'eclosió internacional de la literatura escrita en llengua catalana; i la seguretat que, la propera vegada que assetgem el Parlament de Catalunya, serà perquè els que hi ha dins tallen si més no una mica de bacallà propi en comptes de servir-nos el que ja s'ha tallat a una certa ciutat que es vanta de ser un zero al centre.

4- Aniràs a la manifestació del 9 de juliol?

Curiosament, seré a Euskadi aquell dia: vet aquí un altre país que té tots els números per fugir, amb èxit, de l'abraçada castellana.

1 comentaris:

Llaudal ha dit...

La independència serà un fet polític. Només per la via política, només el polítics la portaran a terme. Em sembla bé prescindir dels polítics alguna vegada a l'hora de convocar actes unitaris, però no a l'hora de fer propostes que ens duguin a la independència: ells la portaran a terme. Per això no es tracta de prescindir d'ells sinó d'exigir-los que es posin d'acord en algunes estratègies,en fer pedagogia de la necessitat de la independència i en el full de ruta cada cop més definitiu. No fem fàstics demagògics dels polítics, exigim-los.

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger