Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dimecres, 22 de juny del 2011

Article a Llibertat.cat sobre el #9juliol

Serà el 9 de juliol. La multitudinària manifestació d'1 milió de catalans a Barcelona per l'autodeterminació del poble català vol repetir-se un any després, novament convocada de forma popular i apartidista.

Els organitzadors de la marxa -que no s'identifiquen sota el nom de cap entitat ni organització- ja fa dies que han iniciat una intensa campanya viral per fer córrer la convocatòria i repetir "la manifestació independentista més gran de la història de la democràcia". Així, s'ha creat unapàgina web, un perfil a FacebookTwitter, una etiqueta a Twitter -#9juliol-, un vídeo a Youtube i s'ha posat en circulació tota mena de material de difusió.
Desenes d'entitats ja s'han adherit a la manifestació, que partirà de la plaça Urquinaona el 9 de juliol a les sis de la tarda sota el lema "Sortim al carrer per defensar els nostres drets". 
El manifest que s'ha fet públic afirma que no ha canviat res, "seguim sense poder decidir i anem veient les conseqüències que això comporta per la nostra cultura, per la nostra manera de fer, per nosaltres, els catalans, que som tots aquells que treballem vivim i estimem aquest país". En aquest sentit, denuncia que "se'ns menysprea la cultura, no podem gestionar els nostres diners, que són el fruit del nostre treball i de la nostra consciència de societat constructiva, se'ns nega el dret a decidir, se'ns obliga a acatar les lleis d'un estat imposat que només té en compte allò que li convé sense mirar ni un moment el que ens convé a nosaltres, vivim una situació constant de submissió i no tenim eines per combatre-la".
Amb tot, considera que "som un poble madur, pacífic i amb seny, tal i com hem sentit a dir tantes vegades, però ja som també un poble cansat, estem tips de no poder avançar, de no poder créixer, de no poder ser lliures i de no poder construir el nostre futur, d'haver de jugar les regles del joc d'un altre". D'aquesta manera, avisa que "tornarem a sortir al carrer per fer sentir la nostra veu, i ho farem com sempre, pacíficament, amb seny, però cada cop amb més força, amb la força de la gent que diu Prou!! I cada cop ho direm més alt fins que el nostre crit esdevingui realitat i no defallirem ocasió rere ocasió, any rere any fins que assolim l'objectiu que cada cop és l'objectiu de més persones".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger