Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

divendres, 24 de juny del 2011

El #9juliol al diari Ara

Correcció a la notícia publicada a l'ara.cat: #acampadabcn no s'ha adherit a la manifestacio, qui s'ha adherit és  #catalanrevolution

La primera rèplica independentista del 10-J, el 9 de juliol a Barcelona

Vint entitats de l'òrbita independentista s'adhereixen a la convocatòria d'una manifestació el 9 de juliol a Barcelona sota el lema 'Pel nostre futur: independència'
La manifestació del 10-J va ser una manifestació que va passar a la història com la manifestació amb més afluència de gent que s'ha fet mai a Catalunya. Va ser reivindicativa, combativa i democràtica. Auspiciada per Òmnium, va acabar sent un clam majoritari pel dret a decidir, malgrat que no va ser convocada sota cap lema obertament independentista, sinó que el lema 'Som una nació, nosaltres decidim' va permetre aglutinar el gruix del catalanisme polític, no sense polèmiques prèvies, sobretot per les reticències del PSC, llavors a la presidència de la Generalitat.
Un any després, el pròxim 9 de juliol, a les sis de la tarda a la plaça Urquinaona, hi ha convocada una altra manifestació, però aquest cop els impulsors -el col·lectiu Ara o Mai– volen que sigui inequívocament independentista (vegeu l'espot promocional damunt d'aquestes línies). El lema: 'Pel nostre futur: independència'. Tot i que la data pot fer pensar en una reedició de la del 10-J, els organitzadors volen evitar comparacions, “serà una manifestació en què tota la gent que hi vagi serà independentista, sense equívocs” afirma a l'Ara.cat la presidenta de l'entitat Ara o mai, Carme Teixidor.
La idea de fer aquesta manifestació va sorgir de persones de diverses entitats: Ara o Mai, Nou Barris decideix, Tarragona decideix... que, mica en mica, va anar prenent forma quan les entitats a les quals pertanyien van començar a moure fils i van contactar amb altres entitats. Actualment, ja hi ha més de vint entitats adherides a l'esdeveniment. Entre elles, ERC, Solidaritat Catalana, Reagrupament o la Intersindical CSC, entre altres, fins a 70. A la web de la manifestació hi consta també l'adhesió d'#acampadabcn.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger