Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dimecres, 29 de juny del 2011

El Sí a la independència guanyaria amb un 60% dels vots segons el CEO #9juliol

Si demà se celebrés un referèndum sobre la independència de Catalunya, els partidaris de l'Estat propi sumarien més d'un 60% dels vots. Són dades de l'últim Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió.

En la segona onada d'aquest 2011, el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat ha preguntat per primera vegada què votarien "si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya". Un 42'9% dels enquestats votaria Sí, per només un 28'2% que optaria pel No. Un 23'3% dels enquestats no aniria a votar, la qual cosa deixa uns resultats encara més elevats dels partidaris de l'Estat propi.

Concretament, si comptem amb una participació del 70%, els partidaris de la independència sumarien un 60'4% dels vots, mentre que el No es quedaria amb un 39'3%. Per tant, el Sí a l'Estat propi superaria àmpliament el 55% de vots que va demanar la Unió Europea per tal de reconèixer la independència de Montenegro.

D'altra banda, un 25'5% dels catalans és partidari de l'Estat propi, mentre que un 33% opta per un Estat dins una Espanya federal. Entre les raons per dir Sí a la independència, predominen les de caràcter econòmic (36'4%), el sentiment d'incomprensió (13'8%), o el sentiment identitari (11'5%). /Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger