Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dimecres, 22 de juny del 2011

Jaume Ortí: 'Hi ha qui pensa que les mobilitzacions dels "indignats" són compatibles amb l'independentisme' #9juliol

Autor: Jaume Ortí 


9 de juliol per la independència


Haig de dir que quan vaig sentir a parlar de la manifestació que havia estat convocada per al proper dia 9 de juliol en commemoració de la de fa un any vaig pensar que no era bona idea: No trobava bé comencessim a bufar espelmes d'aniversari d'un fet que, al cap i a la fi, havia de ser un mitjà (fer sentir la nostra veu) i no una finalitat en si mateix. Això a banda del fet que no es podria igualar la xifra d'aquella data tot organitzant-lo amb poc temps.

Per acabar-ho d'adobar fa un mes que va sorgir el fenòmen dels "indignats" que han acaparat la premsa i la posició capdavantera de les reivindicacions al carrer. Això ha fet que hi hagi molta gent que ni tan sols s'hagi assabentat de la convocatòria d'aquesta marxa.

Tanmateix vaig pensar que ja seria hora de tornar a posar en l'agenda el projecte independentista. Des de fa un temps que ja ningú no parla de les consultes, ni de l'espoli, ni de la independència com a solució a la penosa situació econòmica que patim. I ja que hi havia una gent que s'estava preocupant d'organtizar aquesta moguda valia més col·laborar-hi tot i sent-ne escèptic que posar-s'hi a la contra i ser derrotista.

Fins fa poc tothom teníem més o menys clar que sense ser independents no ens en sortiríem ( a banda que a més de la independència calgui fer altres "neteges") així que, per als que ho creiem, ens cal un projecte que tingui la independència com a primer punt i principal. No una condescendent declaració que digui en que s'està d'acord amb "l'autodeterminació de tots els pobles" sinó un que parli clar d'aquesta qüestió tal com ens afecta directament.

Tal com diu el comunicat que ha enviat la XBS respecte a la manifestació, hi ha sobiranistes que pensaran que les mobilitzacions dels "indignats" són compatibles  amb l'independentisme i d'altres que no. Però tant uns  com els altres no tindran cap inconvenient en assistir a aquesta manifestació, oi?

Docns vinga, ens veurem el 9 de juliol. Feu-ne difusió i animeu a tots els indepes que conegueu (inclosos els de CiU!) a que s'hi sumin. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger