Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dissabte, 11 de juny del 2011

Quins pressupostos tindríem en una Catalunya independent?

Solidaritat Catalana per la Independència ha esmenat la totalitat dels pressupostos del Govern presentant una proposta alternativa que parteix de l'estat propi. Segons aquest document Catalunya aconseguiria augmentar els seus ingressos en un 91% arribant fins als 42.664 milions d'euros.

Per suposat l'estat d'independència comportaria també un increment de la despesa que assoliria els 14.845 però el resultat total permetria acabar amb el dèficit que representa la comunitat autònoma i inclús arribar a un superàvit del 5%. Aquests resultats contrasten doncs amb els plantejats pel Govern d'Artur Mas que, segons Uriel Bertran, porten al precipici del dèficit i el risc d'intervenció. Esmena a la totalitat i presentació del pressupost que implicaria l'assoliment d'un estat propi. Aquesta és l'estratègia que pensa aplicar Solidaritat Catalana per la Independència durant la legislatura cada cop que s'hagin de votar uns pressupostos.

Segons la formació independentista, el document pressupostari elaborat pel Govern porta el país "cap el precipici" gràcies al increment del dèficit i els interessos que s'apliquen al seu deute, quelcom que incrementa també el risc d'intervenció aliena.

Aquest camí de perdició es podria resoldre però acabant amb l'espoli fiscal i aplicant la recaptació i gestió íntegre dels impostos de Catalunya. En definitiva l'estat propi permetria a Catalunya un increment dels ingressos del 91% i de les despeses del 55% sense generar dèficit i situant-la entre les economies més sanejades d'Europa.

Així Catalunya guanyaria 4.400 milions d'euros per despesa social poden posar fi a les retallades, 3200 milions per reactivar l'economia invertint en infraestructures, empresa, ocupació i RiD, 3.355 milions pel fons de reserva i 5.514 milions per acabar amb el dèficit.

Publicat per: Crònica.cat / 09.06.2011

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger