Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dijous, 21 de juliol del 2011

#9juliol: Nosaltres som el pilar d'aquesta terra

Autor: David Morgades

Dissabte 9 de juliol, una vegada més, vaig sumar-me a la multitud que tradicionalment es concentra quan hi ha una manifestació per demanar el dret a l'autodeterminació del nostre poble. Vaig cridar i gaudir d'una comunió catalanista formada per un bon grapat de patriotes  exultants revestits d'una monumentalitat de bones intencions  caminant per una de les artèries  de la ciutat comtal.

I és que el rovell de l'ou de tot plegat radica en la nostra comunitat i en les veus de les persones que alimenten viva la flama de l'independentisme català dia a dia. Els més descreguts o els unionistes rancis diran que érem quatre gats, que no érem representatius de res, que érem un colla d'extremistes  fent el ridícul per Barcelona per fer-nos veure. La veritat però, és que els rossega per dins veure com els pilars de la terra s'aguanten ferms i precisament això és el que se'ls menja literalment vius.

La dringadissa fàcil del descrèdit per amagar la realitat del país ja no cola, ja no desfigura la notícia ni entorpeix la bona marxa del creixement secessionista que cada vegada és fa més evident i més estès entre els catalans i catalanes. En els últims dies hem pogut veure com Omnium cultural reclamava la desobediència fiscal, com representants del parlament Europeu es començaven  a replantejar la conveniència de respectar les llengües de les nacions sense estat. L'olla no para de bullir i és en bona part gràcies a accions com la piuladissa del 9J i similars, a la feina de molts activistes independentistes,  d'entitats i associacions, de blocaires,  comentaristes….

La gent són els veritables pilars d'aquesta terra, els fonaments on es sustenta la identitat pròpia, el passat, present i futur d'un poble mil·lenari. Cap polític pot representar aquest sentiment, cap president pot transmetre un missatge igual, ningú més que els fills de Catalunya poden defensar l'alçament d'un poble cansat d'estar oprimit. Tan de bo el caràcter català continuí mantenint la virtut de la perseverança per poder acostar-nos cada vegada més a l'objectiu final, la llibertat.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger