Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

diumenge, 3 de juliol del 2011

Carles Mora sobre la manifestació del #9juliol: Cal exigir. "Cal dir "prou" de tant d'ofec polític, jurídic i cultural. Ara sí, ara toca. "

Ara és l’hora

 D'ençà del viatge dels 10.000 a Brussel.les, de la presentació i rebuig de la primera ILP, de les Consultes populars pel Dret a Decidir, d'altres ILP's, de manifestacions organitzades per la PDD i per Òmnium entre moltes entitats. Després d'unes sentències duríssimes contra l'Estatut i contra l'ús preferencial del Català en ajuntaments i diputacions, d'una fragmentació letal de l'independentisme i de l'adveniment legítim de CiU a la Generalitat, a l'Ajuntament de Barcelona i a la Diputació, el panorama general de la nostra nació no ha millorat.

  La recent enquesta del CEO torna a demostrar que cada dia més les catalanes i els catalans tenen clar que l'espoli que pateix Catalunya ens relega a la condició d'esclaus, víctimes d'un colonialisme agressiu i excloent que només exigeix i que no dóna res a canvi. Empobrits, malgrat tenir un PIB com Alemanya; contemplant els disbarats (com l'AVE i alguns aeroports) i la malversació de diners -els nostres- que practica l'estat espapanyol; la manca d'horitzó que pateixen els nostres emprenedors; l'atur inhumà que afligeix tantes i tantes famílies; el joc polític amb la banca a qui els partits polítics deuen més de 200 milions d'euros, ...fan que la gent del poble que estimem desinteressadament el país i que desitgem -perquè tenim tot el dret de fer-ho- un futur millor per als nostres fills i per als nostres nets, ens haguem de mobilitzar constantment.

  Cada dia perdem bous i esquelles, i aquest procés no té aturador. Cada dia és més difícil llaurar-se un futur a Catalunya. Els joves  han d'anar-se'n a l'estranger per trobar una oportunitat. Qui solventarà això sinó el poble? Qui pot deturar aquesta hecatombe, sinó la gent que, sense perseguir el seu interès personal, vol i deleix perquè la nostra nació -motor econòmic d'un estat que ens menysprea i ens explota- tingui l'oportunitat de qualsevol poble de tirar endavant, d'esdevenir ell mateix, de ser lliure.

  La resposta la tenim nosaltres perquè el "joc polític" es mou en escenaris que causen gran desafecte entre la població i que tard o d'hora hauran de canviar. La regeneració política i econòmica, el canvi de sistema -donat el fracàs de l'actual- és absolutament necessari, imprescindible, és condició sine quan non per poder avançar.

  Jo aniré a la manifestació del dia 9 de juliol. Vull aportar el meu granet de sorra perquè Catalunya tiri endavant. Cal estirar la corda. Cal exigir. Cal dir "prou" de tant d'ofec polític, jurídic i cultural. Ara sí, ara toca.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Carles Móra, exalcalde d'Arenys de Munt 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger