Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

divendres, 1 de juliol del 2011

Convocada oficialment la manifestació del #9Juliol i manifest

Els actors Quim Masferrer i Txe Arana s'han encarregat de presentar públicament la manifestació del proper dissabte 9 de juliol a Barcelona. Unes 150 entitats hi col·laboren en el que esperen que sigui un èxit de participació. Tot i així, els organitzadors han preferit no marcar-se cap xifra concreta d'assistència. Es conformen amb que sigui un èxit i tingui el mateix esperit festiu de la manifestació del 10 de juliol de 2010 en què més d'un milió de persones van sortir al carrer a protestar contra la sentència del Tribunal Constitucional.

Els responsables de la marxa del 9-J han indicat que han convidat a tots els partits excepte PSC, PP i Ciutadans a sumar-se a la protesta, i que de tots ells, només CiU ha rebutjat la invitació. Durant l'acte, en el que hi havia els actors Txe Arana i Quim Masferrer s'han llegit els motius de la manifestació: "Som un sol poble, i deixem que les sigles dels partits les deixin al calaix, el poble està sencer i els partits dividits". La marxa començarà el proper dissabte dia 9 a les sis de la tarda a la Plaça Urquinaona de Barcelona i està previst que acabi a la Plaça del Nord.

Avui a la seu del Ciemen a Barcelona s`ha realitzat la presentació de la manifestació del proper 9 de juliol. L`acte ha estat presentat pels actors Quim Masferrer i Txe Arana, que han estat acompanyats per Marita Viscarro com a portaveu de l`organització, i pel prestigiós doctor en Medicina i antic militant del Front Nacional Oriol Domènec, que ha portat un missatge del
cirurgia de 103 anys Dr. Moisès Broggi. L`acte ha començat amb la lectura del seguent document:

Us convidem a la primera MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER LA SOCIETAT CIVIL feta sense subvencions, sense l'interès concret de cap partit polític que l'hagi encarregdat, feta amb l'esforç, les hores i la il.lusió de persones que per davant de moltes coses hi posen el seu amor pel país i només les mou les ganes de veure'l lliure. Us convidem a caminar amb nosaltres el proper Dissabte 9 de juliol: a les 18 h, a la Plaça d'Urquinaona sota el lema:

PEL NOSTRE FUTUR: INDEPENDÈNCIA!

Us convidem també a preguntar-vos, ara que tot just farà un any de l?històric 10J, i amb una situació que només fa que empitjorar. Què se n'ha fet de la nostra indignació?, del clam per la
independència? Algú li ha donat sortida? Algú va utilitzar la mobilització de totes aquelles persones? Els partits, són impermeables al clam d'independència dels Catalans? És la nostra voluntat denunciar la nul.la gestió de la presencia massiva al carrer del poble català

I demanem a tots els que vam ser aquell dia al carrer, que REFLEXIONEM SOBRE EL FRACÀS DE L'ÈXIT COL.LECTIU DEL 10J.

Per tot plegat, us convidem a participar amb nosaltres el proper dia 9 DE JULIOL. Per començar units un camí, una nova etapa on els independentistes valents des de la societat marcarem el futur i recordeu: EL FUTUR ÉS I SERÀ SEMPRE A LES NOSTRES MANS.

Posteriorment els actors Txe Arana i Quim Masferrer han llegit un manifest amb el títol de Som Aquí:

SOM AQUÍ?

SOM AQUÍ perquè la convocatòria del 9 de juliol ha estat feta per la societat civil, sense ajudes oficials, amb el treball voluntari d'aquest poble tossut que no fa tuf de connivència amb l'enemic, que no vol afavorir els interessos de l'estat que ens oprimeix i ens escura les butxaques a consciència.

SOM AQUÍ perquè estimem la nostra terra catalana i la volem lliure del regne d'Espanya que la menysprea, l'espolia i no la deixa ser com és. Tenim un mal present, cert, però el nostre futur irrenunciable és clar i porta per nom INDEPENDÈNCIA.

SOM AQUÍ perque el poble de Catalunya, homes i dones de totes les edats: infants, joves, adults i vells, no som gent anònima, tenim noms i cognoms, història compartida, llengua mil.lenària, cultura i arrels molt profundes que estimem. Ningú no ens pot obligar a renunciar-hi.

SOM AQUÍ amb un compromís radical. Com deia l'enyorat mestre Joan Solà: no col.laborarem ni un minut més amb els qui ens trepitgen com a poble, ens perjudiquen, ens ofeguen i ens volen extingir sigui per via ràpida o per via lenta.

SOM AQUÍ perquè la nostra aposta de futur és la INDEPENDÈNCIA, feta de renúncies i fidelitats al llarg dels anys. Ens sentim hereus dels qui, de cap a cap de la història, han mort per salvar la nostra identitat i som responsables de les generacions futures -que molts ja no coneixerem- i que mereixen una terra lliure.

SOM AQUÍ perquè no volem, ni un minut més, nedar i guardar la roba. Fa anys que nedem vestits. La nostra roba és de marca, i es diu terra, llengua i cultura catalanes, treball constant, prosperitat generada pels catalans adés i ara. Ningú no ens prendrà la roba si abans no ens mata. Som conscients que podem morir per la nostra gent i per la nostra terra.

SOM AQUÍ perquè volem viure a Catalunya en català, acompanyats pels qui també ho volen. No volem fingir com uns hipòcrites, ni canviar de llengua quan ens interpel.lin, ni agenollar-nos mai més per pidolar els nostres drets i les escorrialles que sobren de la riquesa generada a casa nostra amb tant d'esforç.

SOM AQUÍ perquè aquest poble, el nostre, sencer i agermanat malgrat les diferències, té un horitzó comú: la INDEPENDÈNCIA. Sabem, perquè portem acumulada la saviesa dels segles, que no n'hi ha prou amb desitjar-la, que ens hem d'unir i posar d'acord per aconseguir-la. Organitzats en xarxa, amb intel.ligència i sense treva, passarem del crit reivindicatiu a l'acció constant, rítmica, tenaç fins conquerir la llibertat que mereixem.

SOM AQUÍ perque compartim amb el nostre poble la certesa que a la independència s'hi arribarà quan superem les nostres divisions. Ja no s'hi val dir amb aquests sí i amb aquells no. Si volem el mateix, TOTS plegats hem de fer pinya. TOTS tenim un lloc reservat, dels pacífics als guerrers, dels funcionaris als estrategues, dels obrers als empresaris. El teixit humà de Catalunya és, sortosament, molt ric en la seva diversitat. La línia divisòria entre nosaltres només existeix entre els partidaris de la llibertat i els qui sense embuts ni vergonya ens volen sotmesos a Espanya o col.laboren amb l'enemic per por o per interessos de poder. Més clar aigua. La baralla per dir l'última paraula deixem-la, doncs, per als partits polítics. Ells, com el seu nom indica, estan partits, nosaltres, el poble, hem de ser sencers.

SOM AQUÍ perquè ja no direm mai més sí quan el que volem és dir no, perquè no ens arronsarem esporuguits ni claudicarem. Ningú no ens aturarà en el dret inalienable a ser nosaltres. Potser callarem per fora, sí, estratègicament, però bullirem per dintre i esclatarem coordinats quan l'ocasió ho mereixi. Hem perdut la por i, ara, solquem el mar amb veles desplegades i vent de cara. El nostre és el vaixell de la llibertat que navega cap a la nostra particular Ítaca, port l'anhelat, port de la INDEPENDÈNCIA.

Visca Catalunya lliure!

Posteriorment ha pres la paraula el Dr Domènec que ha transmès un missatge del Dr.Moisès Broggi en que ha demanat que anem tots units per aconseguir la independència, sense tenir en compte la ideologia de cadascú, i ha parlat de la seva antiga etapa com a lluitador antifranquista i ha recordat que és necessària la unió de tots els que volen la llibertat de Catalunya i no repetir antics errors dividint les nostres forces.

Pel que fa a la manifestació acabarem el recorregut amb la lectura del manifest i entre alguna sorpresa les actuacions musicals de BRAMS, Lluís Oliva i les arlequines i Catarsi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger