Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

diumenge, 3 de juliol del 2011

Omnium sobre el #9juliol

Des de plataforma 9J se'ls va convidar ja fa temps i avui hem trobat la resposta oficial a la seva web. 

Ja que hi ha molt d'interès en saber els seus motius per dir no a aquest i si a l'anterior us posem aquí la seva resposta i l'enllaç a la web on l'hem trobat.

Esperem aclarir els vostres dubtes. 

Posicionament d’Òmnium amb motiu de la manifestació del 9 de juliol


  • NACIONAL

  •  
  • PAÍS

  • 01-07-2011
    A Òmnium Cultural hem decidit no adherir-nos a la manifestació que tindrà lloc el proper 9 de juliol a Barcelona, tot i que respectem i valorem positivament aquesta iniciativa de la societat civil en favor de la independència de Catalunya. Amb tot, considerem que la nostra prioritat màxima no és organitzar manifestacions i, en aquest sentit, volem subratllar que la marxa que va tenir lloc el 10 de juliol de l’any passat va ser un fet històric i excepcional.
    En relació a això, des d’Òmnium no volem establir el 10J com una efemèride a celebrar cada any ja que això li restaria la força i devaluaria l’èxit que va significar reunir un milió i mig de persones als carrers de la capital catalana.
    A partir d’aquí, creiem que no hem de ser un altaveu de difusió de la manifestació convocada enguany ja que no formem part de les entitats convocants, tot i que respectem absolutament que els nostres socis vulguin participar-hi.
    A Òmnium Cultural considerem que la gran demostració de força dels ciutadans i ciutadanes del 10 de juliol va consolidar una reivindicació: el nostre dret a decidir. Ara creiem que el que toca és exercir-lo i per això volem explicar en quins temes considerem que s’ha d’aplicar.
    A Òmnium convoquem un acte a l’Auditori de Barcelona el proper 11 de juliol on commemorarem els cinquanta anys de l’entitat, recordarem amb orgull la manifestació del 10J i exposarem aquestes noves vies d’actuació social, política i cultural de l’entitat. 
     

    4 comentaris:

    Josep-Lluís ha dit...

     Només sóc un català... i no entenc com OC no s'adhereix.

    Fins que no anem tots "a una" no farem rés de bo. No en són tantes les ocasions per anar tots junts. Aquesta és una manifestació per la Independència de Catalunya. Per una Catalunya amb Estat.

    Amb la Independència, preservaríem la Cultura i la Llengua Catalana i culminaríem el “Dret a Decidir”!!!

    Personalment, també respecto la seva decisió... però, em sento molt defraudat i trist.

    Pep ha dit...

    Total, que el comunicat d'Òmnium sona molt convergent. I que l'any passat calia fer bullir l'olla, bàsicament perquè CyU estava a l'oposició, i enguany deuen aplicar l'ara no toca.

    Doncs jo penso que avancem amb decisió i un parell de pebrots o des d'Espanya sempre se'ns rifaran. Ja està d'ambigüitats i reaccions tèbies. Si volem la independència, agafem-la. I prou de subterfugis i sofismes com el "dret a decidir". Autodeterminació, independència. Anomenem les coses pel seu nom i actuem en conseqüència.

    sacaries ha dit...

    perquè no es va convidar omnium a organitzar aquesta mani?

    Voluntaris ha dit...

    Si que es va convidar Òmnium a organitzar-la.

    Publica un comentari a l'entrada

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Powered by Blogger