Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

dissabte, 9 de juliol del 2011

Vilaweb: 30.000 manifestants demanen la independència al centre de Barcelona

La manifestació convocada en motiu del primer aniversari del 10-J perdiverses entitats i partits ha recorregut els carrers del centre de Barcelona amb cants a favor de la independència. Darrera d'una pancarta amb el lema 'Pel nostre futur: Independència' s'hi han aplegat milers de manifestants que volien demostrar la seva crítica al poc avenç en l'autodeterminació un any després de la massiva manifestació que va respondre la sentència del Tribunal Constitucional contra l'estatut de Catalunya. Òmnium Cultural, que va organitzar aquella manifestació, ha decidit no participar en aquesta convocatòria.

Els organitzadors xifren en trenta mil els assitents a la marxa d'avui, mentre que la guàrdia urbana encara no ha facilitat els seus càlculs. Entre les cares més conegudes dels manifestants hi havia el candidat a presidir Esquerra, batlle de Sant Vicenç dels Horts i eurodiputat, Oriol Junqueras, així com Jordi Portabella i Joan Tardà. De Solidaritat per la Independència hi havia el secretari general, Uriel Bertran, i Toni Strubell. També s'hi han sumat alguns representants de Reagrupament Independentista i de la Candidatura d'Unitat Popular.

La voluntat dels organitzadors no era competir amb la d'ara fa un any, conscients que no aconseguirien reunir tanta gent, però demanaven sumar-s'hi a tots aquells que tinguin l'objectiu de la independència. Carme Teixidó, una de les organitzadores, va explicar a VilaWeb que durant aquest any s'ha fet una passa endavant perquè ja es parla obertament d'independència i es permet fer consultes no vinculants, però considera que 'ara cal avançar i aconseguir resultats de debò, sense titubejar'. 'Les entitats que hem muntat aquesta manifestació volem seguir en contacte amb l'objectiu de mantenir-nos alerta. Volem donar exemple als polítics anant tots junts i aglutinant esforços a nivell social', va explicar.

Pels volts de gener, en ple procés de consultes sobre la independència, unes quantes entitats i persones van plantejar-se convocar una manifestació amb un missatge clarament independentista. L'associació Ara o mai va ser la primera a engrescar-se i organitzar-la, i altres, com ara Tarragona Decideix, Noubarris Decideix, Llinars Decideix i Catalunya Acció, s'hi van apuntar de seguida.

Teixidó va voler destacar el caràcter popular de la manifestació, que s'ha finançat amb els diners d'una vintena de persones, sense subvencions ni publicitat. Així, també va voler deixar clara la diferència entre aquesta convocatòria i la de fa tot just un any, en què la capçalera institucional va decidir-se amb polèmica. 'La gran diferència és que a la primera fila d'aquesta manifestació s'hi posarà qui vulgui', va dir. /Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger