Introdueix la teva adreça electrònica:

Rebràs les últimes notícies al instant .

diumenge, 10 de juliol del 2011

9J: 'La llavor de la independència està sembrada'

Un any després de la manifestació multitudinària en contra de la sentència de l'Estatut, Barcelona aquest dissabte va tornar a viure una jornada reivindicativa amb més de 35.000 persones segons l'organització, reclamant la independència de Catalunya. L'única personalitat que ha repetit de les que l'any passat va encapçalar la manifestació, ha estat l'expresident del Parlament, Heribert Barrera. Conjuntament amb els doctors Moises Broggi i Oriol Domènech han fet arribar un missatge als milers de persones que omplien el Passeig de Lluís Companys, improvisat final de la caminada: 'La llavor de la independència està sembrada'.

Més d'un centenar d'entitats i partits ha pres part aquest dissabte en la celebració del primer aniversari de la multitudinària mobilització que el 10 de juliol de 2010. La principal reclamació dels assistents ha estat que en un any la situació política ha canviat ben poc a Catalunya. 'Se'ns menysprea la cultura, no podem gestionar els nostres diners, que són el fruit del nostre treball i de la nostra consciència de societat constructiva, se'ns nega el dret a decidir...', destacava el manifest que ha llegit l'actor Jaume Comas. Un manifest que acabava recordant una frase recorrent del doctor Broggi: 'Per Catalunya, no pareu'.

Precisament Broggi, acompanyat d'Heribert Barrera i Oriol Domènech han estat els darrers a dirigir-se a la ciutadania. El metge i pacifista ha demanat una transició pacífica cap a un estat català perquè les relacions entre Catalunya i Espanya 'siguin entre iguals'. De la seva banda, el també Metge, Oriol Domènech ha cridat 'prou a la catalanofòbia i al genocidi de la llengua i la cultura catalanes'. L'expresident del Parlament, Heribert Barrera, també s'ha mostrat contundent i, després de recordar que 'no s'han aconseguit els objectius que es reivindicaven el 10 de juliol de l'any passat', aquest 9-J 'li omple el cor d'esperança. Broggi, de 103 anys, Barrera, de 94 i Domenech de 88 esperen poder veure algun dia 'el seu país lliure'.

La manifestació ha finalitzat el seu recorregut al final del Passeig Lluís Companys, on un camió de l'organització ha fet d'escenari improvisat davant la negativa de l'Ajuntament a autoritzar el muntatge d'una tarima per fer els parlaments i l'actuació del grup Brams. L'organització ha hagut d'ajudar Broggi, Barrera i Domènech a pujar al vehicle amb l'ajuda del muntacàrregues del camió. Un fet que ha indignat els manifestants. En aquest sentit, la portaveu de la plataforma 'Ara o Mai', Carmé Teixidor ha lamentat la 'manca de suport' i ha denunciat el 'boicot' a l'acte per part de les administracions. Tot i això, s'ha mostrat 'molt satisfeta' pel seguiment de l'esdeveniment. /Font

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger